Wat bespaar ik met mijnschoolinfo

Wat bespaar ik als school om gebruik te maken van Mijnschoolinfo

Besparing
Afhankelijk van het aantal leerlingen kan de besparing voor een kleine school tot een grootte school tussen de 2000 en 20.000 euro zijn! 
Deze besparing bestaat uit directe en indirecte kosten (personeel kosten/verloren uren)

Emaillijsten
Als u op dit moment al via email met de ouders communiceert (bv via outlook) heeft u gemerkt dat het bijhouden van emaillijsten veel tijd kost. In mijnschoolinfo houden ouders zelf onderandere het emailadres bij.. Hierdoor zijn ouders zelf verantwoordelijk voor de juistheid van het mailadres en niet u als school. Doordat mijnschoolinfo een geavanceerde mailoplossing heeft voorkomt u als school dat u onbedoeld bij spamfilters wordt aangemeld. En hierdoor ouders/verzorgers niet meer kan bereiken.

Gegevens/wijzigingen van ouders/verzorgers/leerlingen
In mijnschoolinfo houden ouders zelf hun gegevens bij en kunnen ook zelf de adreslijst bekijken. In mijnschoolinfol houden ouders zelf de  gegevens bij, waaronder het emailadres, huisadres, telefoonnummersen gegevens van het kind. Het is ook niet meer nodig om 3 keer per jaar klassenlijsten te updaten voor de ouders, ouders kunnen zelf de adressen in mijnschoolinfo vinden (waarvan aangegeven is dat andere ouders van kinderen uit dezelfde klas deze mogen inzien).

Invulbriefjes
Met de automatische verwerking van reacties door mijnschoolinfo (niet meer hoeven kopiëren, inzamelen, verwerken en opvolgen)
kan de tijdsbesparing per medewerker van de school vele tientallen uren op jaarbasis bedragen.

Kopieerkosten
De kopieerkosten van een school die nog veel informatie op papier verstrekt zijn enkele honderden tot meer dan duizend euro per jaar.
Daarbij zijn ook de bestede uren (al snel tientallen uren op jaarbasis) niet te verwaarlozen.

Oudergesprekken
Het plannen van oudergesprekken ('10-minuten gesprekken') voor alle klassen/groepen kan met mijnschoolinfo in 5 minuten. Met het plannen van 10-minuten gesprekken, daarbij de ouders/verzorgers zelf in te laten plannen en uitnodigen van de ouders, kan per jaar zeker tientallen uren per jaar besparen. Geen overleggen meer in de lerarenkamer voor het plannen van gesprekken. Nog niet te denken aan door de school ingeplande gesprekken en de ouder/verzorger kan dan niet.

  • Copyright © 2018 Mijnschoolinfo Oudercommunicatie | website powered by Taal&Digitaal