Implementatie Stichting SKPCPO Delta Arnhem en Mijnschoolinfo

Met trots, kunnen we melden dat 24 scholen van Stichting SKPCPO Delta uit Arnhem hebben gekozen voor Mijnschoolinfo. Het implementatietraject is reeds gestart. De Stichting heeft ook gekozen voor de directe koppeling met Esis. Omdat alle scholen van Delta ook een nieuwe website krijgen is er voor gekozen om dit samen te laten vallen met de implementatie van Mijnschoolinfo. De nieuwe websites worden gekoppeld aan Mijnschoolinfo. Later dit jaar zal het ook nog mogelijk zijn om bepaalde geselecteerde informatie uit te lezen op de startpagina van de school. Dit is mogelijk omdat Mijnschoolinfo tevens een samenwerking heeft met de bouwers van de website, Maassen Consultancy.

Het gehele implementatietraject is reeds van start gegaan en de eerste scholen maken al dankbaar gebruik van het systeem. De reacties zijn vooralsnog heel positief. Er moet nog een hoop gebeuren, maar de komende maanden zullen steeds meer scholen van Delta gebruik gaan maken van de koppeling met Mijnschoolinfo.

Michel Habraken, Projectmanager van Stichting Delta, die de coördinatie van zowel de vernieuwde websites als de implementatie van Mijnschoolinfo aan de kant van Stichting Delta voor zijn rekening neemt vertelt:

Goede samenwerking met Mijnschoolinfo bij implementatie
Dit schooljaar zijn we begonnen met het omzetten van de oude websites naar de nieuwe websites en is er meteen voor gekozen om dit samen te laten vallen met de implementatie van Mijnschoolinfo. Het loopt momenteel erg goed en zo langzamerhand gaan steeds meer scholen werken met Mijnschoolinfo. Omdat voor de koppeling met Esis is gekozen, staat bij de start van Mijnschoolinfo het systeem meteen klaar met de juiste informatie. De leerkrachten staan in het systeem en de ouders staan ook gekoppeld aan de kinderen. Het hele systeem hoeft dus niet ook nog eens helemaal handmatig gevuld te worden. Het grote voordeel is ook, dat bij een wijziging in Esis, de informatie straks ook meteen in Mijnschoolinfo staat. De ouders zijn verantwoordelijk voor hun eigen account, dus daar heeft de leerkracht verder geen omkijken naar. De ouders bepalen ook zelf wat ze wel of niet zichtbaar willen maken voor andere ouders.
Alle veranderingen in het onderwijs gaan gepaard met wat strubbelingen, maar ik moet zeggen, dat door het goede implementatietraject van Mijnschoolinfo alles momenteel strak volgens plan verloopt. Als er toch ergens een probleem ontstaat of er zijn vragen vanuit het werkveld, dan wordt dit adequaat en snel opgelost. Alle credits hierbij voor Ester Nieuwenkamp van Mijnschoolinfo die de problemen inventariseert, ze meteen zelf oplost of doorspeelt naar de juiste afdeling. Een goede samenwerking hierbij is erg belangrijk en die is er.

10 minutengesprekken in Mijnschoolinfo
De eerste scholen zijn nu ook van start gegaan om Mijnschoolinfo te gebruiken voor het plannen van de 10 minuten gesprekken. Als alles goed is ingevoerd en verstuurd naar de ouders, dan is het voor de leerkrachten een kwestie van afwachten en een aanwezigheidslijst uitdraaien op het eind om te zien wanneer, welke ouder zich heeft aangemeld voor de gesprekken. Het neemt een hoop werk uit handen van de leerkracht in ieder geval. Alle scholen krijgen een instructie over de werking van het systeem en natuurlijk is alles wat nieuw is weer even wennen, maar ik hoor vanuit het werkveld tot nu toe alleen maar goede berichten. Natuurlijk gaat er wel eens iets fout, maar bij wie het probleem ook ligt, het wordt snel opgelost. Zelfs vanuit de Mijnschoolinfo wordt er bij kleine technische mankementjes snel een update uitgebracht van het programma zodat problemen in de toekomst worden voorkomen. Hierin zijn ze erg zorgvuldig!

App of website
De school gebruikt Mijnschoolinfo voor alle communicatie met de ouders. De schoolgids, nieuwsbrieven, meldingen over activiteiten worden rechtstreeks met de ouder gedeeld en de ouder ziet alleen maar wat hij/zij moet zien van zijn eigen kind of kinderen. De privacy is gewaarborgd in ieder geval. Wat ik nu al vaak hoor, dat is dat ouders het erg fijn vinden om gebruik te kunnen maken van de gratis App op de smartphone of tablet. Niet iedereen heeft nog een smartphone of tablet natuurlijk, maar via de website van de school kunnen ouders ook altijd bij Mijnschoolinfo komen.

Positieve reacties van ouders
We gaan steeds meer scholen toevoegen en koppelen en de praktijk zal uitwijzen of we de juiste stap hebben genomen naar het contact met ouders, maar vooralsnog hoor ik alleen maar positieve reacties. Ik heb er helemaal vertrouwen in dat het voor alle scholen straks een verademing is om op deze manier te werken.

Mochten scholen meer informatie willen omtrent Mijnschoolinfo en het gebruik ervan, dan sta ik ze graag te woord.

Michel Habraken

Projectleider MijnSchoolInfo Deltascholen

(m.habraken@clcarnhem.nl

  • Copyright © 2018 Mijnschoolinfo Oudercommunicatie | website powered by Taal&Digitaal