E-mail rapportage statistieken

Juli 2015 - E-mail rapportage statistieken

Om u gedetailleerd inzicht te geven in wat er gebeurt met de door u verstuurde mailingen, ontwikkelden we een tool : de e-mail rapportage statistieken.

Via de e-mail rapportage statistieken kunt u als gebruiker per verzonden mailing het volgende monitoren :
- het totaal aantal geadresseerde e-mailadressen die horen bij de door u geselecteerde groepen/klassen/schoolmedewerkers.
- het aantal verzonden e-mailadressen; met een verbijzondering per e-mailadres.
- het aantal 'niet verzonden' /gebounced e-mailadressen, met de details per e-mailadres en de reden van het niet verzonden zijn. (niet bestaand e-mailadres, mailbox ontvanger is vol)
- het aantal 'uitgestelde' leveringen. De e-mail wordt niet geaccepteerd door de ontvangende server. Er wordt een nieuwe poging ondernomen. Mogelijk is de ontvangende server niet bereikbaar. De reden van de uitgestelde levering staat in de detaillering van de rapportage.

Door de e-mailrapportage statistieken heeft u als schoolmedewerker zelf het overzicht bij welk e-mailadres de mailing is afgeleverd, of (nog) niet afgeleverd is.
Bij vragen van ouders/verzorgers, kunt u nu zelf verifiëren of de mailing verstuurd is of niet en wat hier de reden van is.

U vindt de e-mailrapportage statistieken in het overzicht van de verstuurde mailings, of via de knop 'met tandwiel' rechts boven in het scherm (deze knop is alleen zichtbaar voor directie / administratie gebruikers)

  • Copyright © 2018 Mijnschoolinfo Oudercommunicatie | website powered by Taal&Digitaal