Een portfolio binnen Mijnschoolinfo

Steeds meer scholen kijken naar de mogelijkheden van een portfolio, om meer tegemoet te komen aan de mogelijkheden van een leerling. Mijnschoolinfo heeft samen met Bloomwise een portfolio module ontwikkeld die scholen in staat stelt om de leerling te laten zien wat hij gedaan en geleerd heeft en waar hij trots op is.

Het portfolio biedt scholen diverse mogelijkheden. In de meest eenvoudige vorm kan de leerling in zijn portfolio een portfoliobijdrage plaatsen. Dat kan een foto, een document of een tekst zijn. De leerling geeft aan voor welk vak en domein de bijdrage relevant is (bijvoorbeeld: aardrijkskunde – topografie). Natuurlijk kan de leerling ook een eigen doel toevoegen. Verder kan de leerling - als de school het toestaat - thuis inloggen om daar te laten zien wat hij kan en gedaan heeft. De leerkracht kan de bijdragen bekijken en er feedback op geven. 

Doelen en leerlijnen
We bieden scholen verder de mogelijkheid om de bijdragen van het portfolio te koppelen aan doelen van leerlijnen. Bij deze uitbreiding vragen we de school welke leerlijnen relevant zijn voor de school en richten dat voor de school in. Leerlingen kunnen vervolgens hun bijdragen koppelen aan één of meerdere doelen van één of meerdere leerlijnen. Het is zelfs mogelijk om eigen leerlijnen van de school hiervoor in te zetten.

Uitgebreide vorm
In de meest uitgebreide vorm is het mogelijk om het onderwijs ook digitaal nog verder te ondersteunen door opdrachten, uitleg en andere activiteiten in een mediatheek te plaatsen en vervolgens te plannen samen met de leerling(en).

Scholen gezocht
Mijnschoolinfo zoekt scholen die nog dit schooljaar willen proefdraaien met het portfolio, zodat we het portfolio verder kunnen vervolmaken en op de ideeën en wensen van de praktijk kunnen laten aansluiten.

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.

Mijnschoolinfo

Ried 8, 9285 KK, Buitenpost
Nederland

KVK 53086740
BTW nr. NL850740599B01

info@mijnschoolinfo.nl

Over Mijnschoolinfo

Het team achter Mijnschoolinfo bestaat uit enthousiaste en gedreven mensen met een directe link met de basisscholen. Als ouders van kinderen die zelf naar de basis- en het voortgezet onderwijs gaan, weten wij wat in de praktijk de vraag is.

Ondersteuning

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over wat Mijnschoolinfo voor u kan betekenen? Wij staan u graag te woord.

 088 31 33 777 
(ma t/m vrij van 09.00 uur t/m 16.00 uur)

 

Of maak gebruik van onze support pagina.